پاسخ واعظی به انتقادات از عدم انتشار سند توافق 25 ساله ایران و چین – برترین ها

ساختن بستری مناسب برای توسعه همه جانبه همکاری ها تدوین گردیده است” و “سند حاضر یک برنامه جامع در بازه زمانی بلندمدت (25 ساله) رویکردی مبتنی بر احترام متقابل و منافع برد- برد در زمینه روابط دوجانبه، منطقه ای و بین المللی را مدنظر قرار داده است”.

فاقد ارزش او خاصیت استراتژیک است. این در حالی است که امضای اسناد بلندمدت سابقه جهانی دارد، مثلا سال 2014 روسیه سند 400 میلیاردی برای همکاری با چین امضا و یک سال پیش نیز فاز اول خط لوله گازپروم به چین را افتتاح کرد. یا در سال 2019 اسکون موبیل آمریکا قرارداد 20 ساله فروش گاز LNG را با چین امضا کرد. بر این اساس به نظر می رسد این میزان عصبانیت و شتاب زدگی، ریشه در موفقیت ایران دربرداشتن گام عملی برای کم اثرسازی تحریم ها و رسیدن به روش های جایگزین داشته باشد. …

حجت الاسلام مجتبی ذوالنوردرباره همکاری راهبردی ایران و چین اظهار داشت: یکی از مهم ترین راه های بی تأثیر کردن تحریم آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران این است که ما با قدرت ها و کشورهای بزرگ ارتباط بلندمدت و با کشورهای همسایه و همچنین کشورهای منطقه در ابعاد وسیع و گسترده تعاملات اقتصادی داشته باشیم. ذوالنور بیان کرد: سند راهبردی که بین ایران و چین تنظیم و امضا شد، در حقیقت یک نقشه راه …

به گزارش مشرق، سند جامع همکاری های ایران و چین توسط محمد جواد ظریف و وانگ یی وزیران خارجه دو کشور هفتم فروردین در محل وزارت امور خارجه امضا شد. نقطه آغاز رایزنی برای امضای این سند راهبردی 25 ساله 6 سال پیش در جریان سفر رئیس جمهور چین به تهران بود. در این سفر ایران و چین با صدور بیانیه ای سطح روابط دو کشور را به مشارکت جامع راهبردی ارتقا دادند و اعلام کرده بودند: آماده مذاکره …

به گزارش خبرگزاری صداوسیما ، آقای مهدی صفری در برنامه تیتر امشب 3 شنبه شب شبکه خبر با موضوع ابعاد مختلف سند جامع همکاری های ایران و چین افزود: ایران و چین خواهان روابط راهبردی هستند و این در سفر آقایان روحانی به چین و شین جین به ایران مطرح شده بود. وی گفت: غرب در پی امضای قرارداد 25 ساله ایران و چین، نگران شده است. سفیر سابق ایران در چین افزود: چین برای کسب جایگاه قدرت برتر …

، نکات زیر را برای اطلاع عزیزانی که دل در گرو ایران و ایرانیان دارند، عرض می کنم: سندی که به امضا وزرای خارجه دو کشور رسیده، نه قرارداد است و نه تفاهم نامه یا توافق نامه، بلکه سندی راهبردی است که بیشتر ماهیت نقشه ی راه و چهارچوب همکاری و زمینه های مشارکت را برای دو طرف دارد. در عرصه ی جهانی و تعاملات بین المللی، وجود چنین اسنادی برای هر کشوری نوعی دارایی و ظرفیت تولید ثروت به شمار می رود …

جواد ظریف به چین این پیش نویس تحویل دولت چین شد. دولت چین چند ماه بعد و در بهار 1399 بصورت رسمی نظر خود را پیرامون پیش نویس پیشنهادی طرف ایرانی اعلام کرد. بعد از آن وزارت امور خارجه با همکاری نهادهای کشوری ضمن بررسی سند، فرآیندهای قانونی را طی نمود و در نهایت هیات دولت سوم تیر 1399، مجوز رسمی آغاز مذاکرات و امضای برنامه همکاری جامع بر اساس منافع متقابل بلندمدت را به وزارت امور خارجه …

ارزش حقوقی آن از توافق نامه نازل تر است، بنابراین از نظر حقوقی و اجرایی با قرارداد فاصله بسیار زیادی دارد. – امضا این سند که از نظر زمانی با تأخیر بسیار زیاد صورت گرفته است باید بتواند به مجموعه روابط ایران و چین جهت گیری معنی داری بدهد. – روابط دو کشور در عرض بیست سال گذشته از حدود 600 میلیون دلار که شامل عمدتاً فروش نفت خام و برخی از اقلام پتروشیمی به چین و در مقابل واردات …

هیئت دولت بررسی و تأیید کرد. در آن نشست به وزارت امور خارجه ایران مأموریت داده شد که طی مذاکرات نهایی با طرف چینی، براساس منافع متقابل بلندمدت، این برنامه را به امضای طرفین برساند. به گفتهٔ غلامرضا انصاری، معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت خارجه جمهوری اسلامی، این سند، تنها اقتصادی نیست و سند نهایی در در بخش های مختلف قضائی، مجلس و… دو کشور ورود کرده است. . به گفتهٔ وی اهداف این سند در مدت 25 سال …

آفتاب نیوز : سرانجام پس از مدت ها کش و قوس، سند جامع همکاری ایران و چین در هفته نخست نوروز 1400 و با سفر وزیر امور خارجه چین به تهران، به امضای ظریف و وانگ یی رسید. سندی که از مدت ها قبل درباره آن اظهارنظرهای موافق و مخالف می شد. موشکافی و بررسی این سند همکاری درازمدت، نیاز به نگاه دقیق به محتوای آن و نیز نگاهی به گذشته روابط ایران و چین و البته نیم نگاهی به روابط دور و …

هاست که در مورد طرح همکاری گسترده ی مشترک 25 ساله، مذاکره می کنند. گفته می شود، شی جین پینگ، رئیس جمهور چین در سفر سال 94 به تهران، ایده برنامه مشارکت راهبردی جامع را مطرح کرده و به تأیید مقامات ایرانی رسیده است. همچنین گزارش ها حاکی است که ظریف، وزیر امور خارجه ایران یک پیش نویس از این سند را دو سال بعد به چین برده و از آن زمان طرفین در حال مذاکره بوده اند. کارشناسان بر این باورند که …

اغلب شهرهای غیر تهران، ضرورت آن را نفی می نماید) از سوی دیگر به گزارش سایت شبکه خبر در هفتم فروردین 1400 سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه در این باره توضیح داد: در سال 1394 و در جریان سفر رئیس جمهوری چین به تهران در ارتباط با این موضوع بحث و گفت وگو شد. به این منظور که روابط 2 کشور به سطح راهبردی و جامع هدایت شود. روابط ایران و چین چند لایه و عمیق و پر از ابعاد مختلف است و لازم بود …

خارجه ایران مأموریت داده شد که طی مذاکرات نهایی با طرف چینی، براساس منافع متقابل بلندمدت، این برنامه را به امضای طرفین برساند. در نهایت هم هفتم فروردین 1400 با سفر وانگ یی وزیر امور خارجه چین به ایران سند جامع همکاری ایران و چین امضا شد. سند های همکاری ایران و روسیه/ موافقت نامه بین تهران و مسکو در حوزه سایبری روسیه که در سال گذشته پر ترددترین مسیر محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه …

دستاورد این سفر، در واقع نقشه راه 25 ساله ای برای همکاری، سرمایه گذاری و تجارت میان دو کشور است که امیدواریم در ماه ها و سال های آینده با توافق های تکمیلی بتوانیم گام های عملی در محقق کردن این چشم انداز برداریم. دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری در عین حال گفت: البته این سند بلندمدت تنها مختص ایران برای چین نیست و اولین مورد سند بلند مدت همکاری برای ما هم محسوب نمی شود. وی …

را طی نمود و در نهایت هیات دولت سوم تیر 1399، مجوز رسمی آغاز مذاکرات و امضای برنامه همکاری جامع بر اساس منافع متقابل بلندمدت را به وزارت امور خارجه اعطا کرد. مهرماه 1399 محمد جواد ظریف در جریان سفر رسمی به پکن نظرات اصلاحی و تکمیلی ایران را به اطلاع طرف چینی رساند. حدود پنج ماه بعد یعنی در نیمه اسفند 1399، طرف چینی نظرات خود پیرامون سند مذکور را به اطلاع وزارت امور خارجه ایران رساند و در نهایت این سند روز شنبه ( 7 فروردین 1400) به امضای وزیران خارجه ایران و چین رسید. …

جواد ظریف و وانگ یی وزیران خارجه ایران و چین رسید. سابقه این سند به سفر رسمی شی جین پینگ، رئیس جمهوری خلق چین به تهران برمی گردد که در جریان آن جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین با صدور بیانیه ای، سطح روابط دو کشور را به مشارکت جامع راهبردی ارتقاء دادند و به پیشنهاد طرف ایرانی به منظور تنظیم روابط بلندمدت در بازه زمانی 25 ساله با چین، طرفین در بند 6 بیانیه مذکور تمایل و آمادگی خود برای رایزنی و مذاکره جهت انعقاد سند همکاری بلندمدت را اعلام کردند. …

…، استراتژیک و اقتصادی” است، اما جزییات آن را فاش نکردند. سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت خارجه ایران با انتشار اطلاعیه ای در مورد این سند همکاری گفته است که “این سند یک نقشه راه برای همکاری های جامع دو کشور ایران و چین بوده و لذا حاوی هیچ قراردادی” نیست. متن چهار صفحه ای سند که توسط وزارت امور خارجه منتشر شده واقعا حاوی هیچ جزییاتی نیست و تنها یک سند راهبردی است. عدم انتشار …

علی ربیعی، سخنگوی دولت ایران در اولین نشست خبری خود در سال 1400 با اشاره به امضای سند برنامه همکاری جامع ایران و چین گفت: امضای سند برنامه همکاری جامع ایران و چین به منزله مهمترین دستاورد این سفر در واقع نقشه راه 25 ساله ای برای همکاری، سرمایه گذاری و تجارت میان دو کشور است که امیدواریم در ماه ها و سال های آینده با توافق های تکمیلی بتوانیم گام های عملی در محقق کردن این چشم انداز …

چین بصورت نظر رسمی خود را درباره پیش نویس پیشنهادی ایران اعلام کرد. در نهایت پس از بررسی سند توسط وزارت خارجه و دیگر نهادهای کشوری و طی فرآیندهای قانونی در تاریخ 3 تیر 1399 هیئت دولت مجوز رسمی آغاز مذاکرات برای امضای برنامه همکاری جامع بر اساس منافع متقابل بلندمدت را به وزارت امور خارجه اعطاء کرد. در مهرماه 1399 با سفر جواد ظریف به چین، طرف ایرانی پیشنهادهای اصلاحی و تکمیلی خود را با …

فرارو- سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی در زمینه علت انتشار نیافتن سند جامع همکاری میان ایران و چین اظهار کرد: وزارت امور خارجه گزارش برگ این سند را که حاوی تمامی سرفصل ها، رئوس و محتوای توافق است منتشر کرده و به راحتی در دسترس همگان قرار دارد. انتشار متن کامل مشروط به موافقت طرفین است. ما هیچ ملاحظه ای برای انتشار آن نداریم، اما شاید نظر طرف چینی متفاوت باشد. علی ربیعی در اولین نشست خبری …

راهبردی جامع چین – ایران، مبتنی بر رویکرد برد-برد در زمینه دوجانبه منطقه ای و روابط بین الملل بند دوم ماموریت با در نظر داشتن ظرفیت های عظیم همکاری، طرفین در چارچوب این سند، برای دستیابی به اهداف زیر همکاری خواهند کرد؛ – گسترش همکاری های دوجانبه اقتصادی و تجاری – تعامل موثر بین دستگاه های عمومی دولتی و بخش خصوصی و مناطق آزاد و ویژه …

به گزارش خبرنگار تشکل های دانشگاهی خبرگزاری فارس، ابوالفضل علمایی مدرس دانشکده روابط بین الملل وزارت امور خارجه و پژوهشگر مسائل شرق آسیا در نشست تخصصی مجمع بین المللی اساتید مسلمان دانشگاه ها که با موضوع قرارداد 25 ساله ایران و چین برگزار شد، گفت: اگر چشم انداز همکاری دو دهه اخیر ایران و چین را در نظر بگیریم می بینیم قاعدتاً نیاز به یک برنامه جامع بلند مدت در این زمینه ضروری است و قاعدتا تدوین …

مدیرعامل بانک صادرات در یادداشتی با اشاره به امضای توافق 25 ساله ایران و چین نکات جدیدی در مورد آن مطرح کرد. در یادداشت حجت اله صیدی آمده است: به عنوان کارشناسی که سند موسوم به برنامه ی هم کاری جامع فی مابین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین را خوانده و در برخی جلسات بررسی آن از جنبه های پولی، مالی و سرمایه گذاری شرکت داشته ام، نکات زیر را برای اطلاع عزیزانی که دل در گرو ایران و …

طبق اعلام مقامات تهران و پکن این سند را باید برنامه ای سیاسی-راهبردی، اقتصادی و فرهنگی دانست که سویه های همه جانبه روابط دو کشور در ابعاد مختلف سیاسی – راهبردی، اقتصادی و فرهنگی را در افقی بلندمدت دنبال می کند. به گزارش نباء خبر، با امضای سند جامع همکاری های ایران و چین توسط محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان و وانگ یی وزیر خارجه چین، به نظر می رسد روابط دو کشور وارد فاز تازه ای …

گروه بین الملل دفاع پرس : سند همکاری جامع راهبردی ایران و چین که در 27 مارس 2021 (7 فروردین 1400) در تهران به امضای محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران و یانگ یی همتای چینی او رسید، این روز ها در میان محافل سیاسی بازتاب گسترده ای را در پی داشته است. این سند که بر تقویت همکاری بخش خصوصی و نقش ایران در برنامه سرمایه گذاری و زیرساخت های چین و طرح راه ابریشم جدید (یک کمربند- یک راه) متمرکز است …

قدرت ها و کشورهای بزرگ ارتباط بلندمدت و با کشورهای همسایه و همچنین کشورهای منطقه در ابعاد وسیع و گسترده تعاملات اقتصادی داشته باشیم. ذوالنور بیان کرد: سند راهبردی بین ایران و چین تنظیم و امضا شد، در حقیقت یک نقشه راه درازمدت است و تضمین هایی را برای طرفین ایجاد می کند تا انگیزه سرمایه گذاری داشته باشند. برای مثال اگر چینی ها بخواهند پالایشگاهی بسازند که خوراک آن نفت ایران باشد و با نفت ما …

این گونه اقدامات ناخشنود می باشند اما برای ما مهم نیست، ما براساس منافع ملی خودمان با هر کشوری که به مصلحت بدانیم، سند همکاری را امضا خواهیم کرد. این یک برنامه آتی ماست و تاکنون نیز با برخی کشورهای همسایه در این مورد اقداماتی داشته ایم و قبلا هم آمادگی خود را به همه کشورهای منطقه برای توافقات بزرگ اعلام کرده ایم. سخنگوی دولت با بیان اینکه در رئوس این سند در یک نگاه 25 ساله دو طرف به …

سال در محورهای مشخص است که دو طرف توافق کرده اند که راهبردهایشان را طبق آن محور ها تنظیم کنند. این فعال سیاسی افزود: در این توافق بحث واگذاری مناطق آزاد وجود ندارد و در حیطه های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و روابط چند سویه انجام می شود. کشورها نه دوست دائمی دارند و نه دشمن دائمی این مدرس علوم سیاسی در دانشگاه با تاکید بر اینکه عرصه سیاست عرصه مبارزه برای منافع بیشتر است …

محمود واعظی رییس دفتر رییس جمهور: چین اولین شریک تجاری کشورمان در سال 99 بود که 30 میلیون و 128 هزار تن کالا به ارزش 18میلیارد و 715میلیون دلار با آن کشور تبادل کالای غیرنفتی داشتیم. این کارنامه گواهی بر همکاری مبتنی بر منافع متقابل است. این سند، یک قرارداد یا توافقنامه نیست، صرفا یک نقشه راه و چارچوب برای طراحی و ترسیم روابط دو کشور در بلند مدت است. هیچ بند …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *