کرونا ۱۰۰ میلیون فرصت شغلی در جهان را نابود کرده است | اقتصاد | DW


تازه‌ترین گزارش سازمان ملل متحد از تأثیر فاجعه‌بار و پیامدهای سنگین همه‌گیری کرونا بر بازار کار در جهان گفته است. در گزارشی که سازمان بین‌المللی کار، وابسته به سازمان ملل روز چهارشنبه ۱۲ خرداد (۲ ژوئن) منتشر کرده، از نابودی حدود یکصد میلیون فرصت شغلی تمام‌وقت سخن رفته است. به گفته گای رایدر، مدیرکل این سازمان انتظار می‌رود که در سال ۲۰۲۲ نیز ۲۶ میلیون فرصت شغلی تمام‌وقت از بین بروند. به کانال خیزش نیوز وله فارسی در تلگرام بپیوندید به این ترتیب مجموع شمار بیکاران زن و مرد در جهان در سال آتی میلادی به ۲۰۵ میلیون نفر افزایش خواهد یافت. رایدر تأکید کرد که خطر از دست دادن شغل، زنان را بیش از مردان تهدید می‌کند. به گفته او پاندمی کرونا و بحران ناشی از آن بر نیروهای کاری جوان بیشتر تأثیر گذاشته است تا بر افرادی که از لحاظ شغلی جایگاهی برای خود دست و پا کرده‌اند. همه‌گیری کرونا وضعیت قشر پایین را وخیم‌تر کرده است بسیاری از جوانان و افرادی که فارغ‌التحصیل شده‌اند، به دشواری قادر به یافتن کار هستند و ورود آنان به بازار کار بر اثر همه‌گیری کرونا با تأخیر همراه است. به گفته گای رایدر تأخیری که نیروهای کاری جوان با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، ممکن است سال‌ها طول بکشد. طبق گزارش سازمان بین‌المللی کار روند رفع بحران و بازگشت به وضعیت گذشته با سرعتی بسیار متفاوت پیش می‌رود. این مسئله به ویژه از دو امر ناشی می‌شود؛ یکی به خاطر اینکه کمپین واکسیناسیون در نقاط مختلف جهان با سرعت و موفقیتی متفاوت انجام گرفته و می‌گیرد و دیگر آنکه به ویژه کشورهای فقیر جهان قادر نیستند بسته‌های کمکی برای به راه انداختن چرخ اقتصاد تهیه و ارائه کنند. کارشناسان بر این باورند که اگر همه‌گیری کرونا دوباره شششدت نگیرد، بازارهای کار جهان در نیمه دوم سال جاری میلادی به تدریج نفس راحتی خواهند کشید.
گالری تصویری: تلاش برای واکسیناسیون ساکنان مناطق محروم و دورافتاده صعود به مناطق کوهستانی ترکیه برای واکسینه‌کردن ساکنان مناطق کوهستانی جنوب شرقی ترکیه، کادر درمانی باید پرانرژی و از نظر فیزیکی ورزیده باشد. دکتر زینب ارلاپ به خیزش نیوز وله می‌گوید: «در این مناطق انسان‌ها در فضاهای تنگ کنار یکدیگر زندگی می‌کنند، به همین دلیل ابتلای یک شخص می‌تواند به‌سرعت به دیگران منتقل شود. علاوه بر این، آنها تمایلی به رفتن به بیمارستان ندارند، به همین خاطر ما باید نزد آنها برویم.»
گالری تصویری: تلاش برای واکسیناسیون ساکنان مناطق محروم و دورافتاده در یخ و برف برخی از سالمندان نمی‌توانند به‌تنهایی به مراکز واکسیناسیون مراجعه کنند. در دره مایرا واقع در غرب رشته کوه آلپ در ایتالیا، کادر بهداشتی برای تزریق واکسن به افراد بالای ۸۰ سال به خانه آنها مراجعه می‌کند.
گالری تصویری: تلاش برای واکسیناسیون ساکنان مناطق محروم و دورافتاده سفر به مناطق حاشیه رود یوکان‌ با هواپیما این خانم پرستار با یک جعبه حاوی واکسن کرونا با هواپیما به ایگل پرواز می‌کند. در این منطقه در حاشیه رود یوکان در آلاسکا کمتر از ۱۰۰ نفر زندگی می‌کنند. در برنامه واکسیناسیون دولت بایدن به ساکنان بومی ایالات متحده در مناطق دورافتاده توجه ویژه‌ای می‌شود. در برخی مناطق محل سکونت آنان بیمارستان در مرکز بخش واقع شده و بعضی‌ها باید راه دوری را برای رسیدن به آن طی کنند.
گالری تصویری: تلاش برای واکسیناسیون ساکنان مناطق محروم و دورافتاده قانع‌کردن مردم آنزلمو تونوبالا پیش از آن که به خانم مسن واکسن تزریق کند دستهایش را می‌شوید. این مرد ۴۹ ساله هر روز در مناطق کوهستانی جنوب غربی کلمبیا پرسه می‌زند تا ساکنان این مناطق را به زبان محلی قانع کند که واکسن بزنند. آنزلمو متعلق به قوم میساک (Misak) است. آنها به طب سنتی و رهبران دینی خود بیشتر معتقدند تا به تاثیر واکسن.
گالری تصویری: تلاش برای واکسیناسیون ساکنان مناطق محروم و دورافتاده ساعت‌ها پیاده‌روی این زنان و مردان برای دست‌یابی به واکسن کرونا در شهرک نووا کولونیا (Nueva Colonia) واقع در منطقه مرکزی مکزیک، حدود چهار ساعت پیاده در راه بودند. آنها قوم خود را ویکساریکا (Wixarika) می‌نامند، اما در سطح بین‌المللی به عنوان قوم هویچولن (Huicholen) شناخته می‌شوند.
گالری تصویری: تلاش برای واکسیناسیون ساکنان مناطق محروم و دورافتاده «زنده باد سیستم بهداشتی برزیل!» اُلگا پیمنتل قایق خود را در کنار قایق تیم واکسیناسیون پارک کرده است. بخش نوسا سنهورا میورامنتو (Nossa Senhora Livramento) تنها از طریق آبراه قابل دسترسی است. اُلگای ۷۲ ساله خوشحال است از این که ترزیق واکسن درد نداشته. او فریاد می‌زند: «زنده باد سیستم بهداشتی برزیل!»
گالری تصویری: تلاش برای واکسیناسیون ساکنان مناطق محروم و دورافتاده واکسیناسیون در نور شمع ژائیر بولسونارو، رییس‌جمهور برزیل، مدت زیادی علیه واکسن کرونا تبلیع می‌کرد. اما اکنون کمپین واکسیناسیون به‌راه افتاده است. ساکنان بومی‌و نوادگان برده‌های آفریقایی در برنامه واکسیناسیون این کشور ارجحیت دارند. خانم رایموندا نوناتا هم یکی از آنهاست. منطقه مسکونی او از برق محروم است به همین دلیل رایموندای ۷۰ساله در نور شمع واکسن دریافت می‌کند.
گالری تصویری: تلاش برای واکسیناسیون ساکنان مناطق محروم و دورافتاده با تاکسی آبی در راه واکسیناسیون زنی که در پیش‌زمینه حضور دارد، واکسینه شده و اکنون در حال ترک جزیره بواما (Bwama) است. بواما بزرگ‌ترین جزیره در دریای بونیونی (Bunyonyi) در اوگاندا است. دولت این کشور آفریقای مرکزی هم تلاش می‌کند، ساکنان مناطق محروم را واکسینه کند.
گالری تصویری: تلاش برای واکسیناسیون ساکنان مناطق محروم و دورافتاده خوشحال از پذیرش کادر بهداشت در ژاپن هم پزشکان برای واکسیناسیون به خانه نیازمندان می‌روند. ژاپن علاوه بر کلان‌شهرهای شلوغ، روستاهای دورافتاده و ناشناخته زیادی دارد که شمار ساکنان آنها از چندصدنفر تجاوز نمی‌کند. برخی از ساکنان این روستاها به دلایل گوناگون امکان رفتن به شهرهای بزرگ را ندارند و خوشحالند که کادر بهداشت برای واکسیناسیون به خانه آنها می‌رود.
گالری تصویری: تلاش برای واکسیناسیون ساکنان مناطق محروم و دورافتاده حمایت نیروهای امنیتی اندونزی هم اوایل ژانویه سال جاری واکسیناسیون را آغاز کرد. این کشور جزایر زیادی دارد که شمار زیادی از آنها برای ما ناشناخته‌اند. در این کشور واکسن کرونا به قدری ارزشمند است که تیم واکسیناسیون را نیروهای امنیتی همراهی می‌کنند.
گالری تصویری: تلاش برای واکسیناسیون ساکنان مناطق محروم و دورافتاده بحران‌زده‌ترین کشور جهان در هند هم که بیش از دیگر کشورهای جهان درگیر پاندمی کووید۱۹ است تیم‌های واکسیناسیون به مناطق دورافتاده می‌روند. این زنان مایلند برای دریافت واکسن ثبت‌نام کنند. از قرار معلوم آنها به پروتکل‌های بهداشتی اهمیت نمی‌دهند، نه ماسک زده‌اند و نه فاصله فیزیکی را رعایت می‌کنند. به امید این که هر چه زودتر واکسیناسیون باعت پیروزی بر ویروس سارس‌کوو۲ شود تا این گونه بی‌توجهی‌ها باعث نگرانی از گسترش ویروس نشوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *